maandag 07-08-2023 t/m
zaterdag 12-08-2023

Winkie 2020 gaat niet door

Het zal eenieder niet ontgaan zijn: corona heeft de wereld in zijn greep, met alle gevolgen van dien.   

Als bestuur van Stichting Winkie hebben wij alle ontwikkelingen rondom corona uiteraard gevolgd, zeker in het licht van de Winkieweek, een evenement waarbij dagelijks 600-700 vrijwilligers en kinderen op het Winkieterrein rondlopen.   

Gezien de laatste adviezen van de overheid en RIVM, en het verbod op evenement tot 1 september is onze enige conclusie dat dit jaar een Winkieweek organiseren niet kan, niet mag en dat we dat als bestuur ook niet moeten willen.  

Natuurlijk realiseren wij ons wat dit voor impact heeft op de Winterswijkse samenleving. Misschien ben jij 1 van die vrijwilligers die Winkie echt als vakantie ziet, of heb je kinderen voor wie de Winkie echt vakantie is. e zijn ons hier terdege van bewust en het is dan ook met pijn in het hart dat we bekend maken dat er in 2020 geen Winkieweek zal zijn.   

Er komen vrijwilligers en kinderen vanuit heel Winterswijk (en daarbuiten) bij Winkie. We kunnen en willen het risico niet lopen dat via het meedoen aan de Winkieweek corona in Winterswijk voor veel meer besmettingen gaat zorgen. Wij gaan er dan ook vanuit dat door dit jaar over te slaan (en elkaar dus niet te besmetten), de kans het grootst is dat we volgend jaar weer SAMEN en in goede gezondheid een hele mooie Winkieweek kunnen beleven. Winkie is in 2021 van 16 t/m 21 augustus!  

Met dit besluit, valt het besluit samen om dit jaar niet te collecteren, ook niet online.  

Meer informatie over beide besluiten is verkrijgbaar via de mail: info@winkie.nl .   

Blijf gezond, pas op elkaar en houd afstand, dan zien we elkaar hopelijk zo snel mogelijk weer terug!   

Namens het bestuur van Winkie  

Jinnie Bodt 
Voorzitter  

Overige berichten
15 augustus 2018
14 augustus 2018
14 augustus 2018
13 augustus 2018